Wednesday, 17 July 2013

7th Ramadhan

Salam korang...

Alhamdulillah semalam genap seminggu kita umat Islam berpuasa dibulan Ramadhan...

Means, genap seminggu jugalah putera-putera ku berpuasa...Cayalah!!!.. Really make mommy proud of both of you...

So sempena wedding anniversary aku & En Hubby, semalam kitorang celebrate bersama anak-anak di Chilis, Citta Mall.

Alang-alang tue, kitorang celebrate sekali birthday Little Princess Hannah...

Kitorang sampai Chilis at 6.00pm... Pergghh...awal siot...

Sejam setengah lagi kot nak berbuka. Tapi since takot last minute tak dapat tempat dudukkan..so aku duduk diam-diam kat situ while En Hubby melayan bawak the kids jalan-jalan dalam Citta Mall tue.

By 6.30pm kitorang dah siap buat order...then by 7.15pm makanan dah sampai...

Alamak...15 minit yang betul-betul mencabar iman aku dan En Hubby meng control Hamzah & Hadie yang dah start merengek lapar coz makanan depan mate...

Dah la time baru jer sampai table Hamzah & Hadie selamber jer ambik salt & pepper terus tuang kat tapak tangan and jilat!!! 

Adoiii!!! anak-anak aku nie memang ade bad habit sket... Suke jilat salt & pepper....

Then biler aku tegur tak puasa ker???

Muka masing-masing terus pucat kelam kabut meludah non-stop...terus En Hubby bawak pegi toilet untuk diorang kumur-kumur...

Well diorang lupe tengah puasa sebab dah jadi habit kalo jumpe jer salt & pepper diorang akan letak kat tapak tangan dan jilat...

So rezeki puasa diorang adalah jilat salt & pepper...

Aiyoo!!! apa laaa...kalo dapat hirup air ker sedap la sketkan...nie jilat salt & pepper!!!!

Since lama mengunggu waktu berbuka dalam Chilis tue, macam-macam adegan yang telah dibuat oleh the Hafiizans...

Gurau, senda, ketawa, menangis...melalak!!! Fuuhhh....lengkap semuanya...

Biler masuk jer azan maghrib..aper lagi..terus terjah food masing-masing.

Little Princess Hannah awal-awal lagi dah paw makanan semua orang since die tak puasa...

So by the time kitorang berbuka Hannah dah almost done with her food...

Tapi tau ke Cik kak Hannah tue stop makan????????????

Jangan harap laaa...selagi semua orang tak habis makan & tinggalkan the dinning table, selagi tue la die akan terus makan aper saja food yang die nampak...

Habis berkecah meja makan dibuatnyer....

Siap makan, kitorang pegi Presto Supermarket jap sebab aku nak beli ayam & jersey milk..unfortunately jersey milk habis plak semalam...kempunan aku...

Naik jer kereta nak balik, Little Princess Hannah selamat beradu sampai la sahur tadi...

Hari nie sahur aku just tambah ayam dalam sup ayam yang aku masak kelmarin. So En Hubby makan la sup ayam untuk sahur.

Hamzah plak makan nasi, kicap & telur dadar by his request.

Hadie plak makan chocolate crunchie sebatang....adoiii..payahnyer nak suruh mamat kerempeng nie makan nasi...

Tengah syiok-syiok kitorang sahur, Hannah bangun and terus join makan.

Then siap join abang-abang mandi and bersiap ke sekolah....

Okla..jiom kite layan gambar-gambar kejadian semalam...
Buku menu

Chilis, Citta Mall

Dua orang berebut nak duduk bawah ketiak mommy

Funny Hamzah!!!

Trying to act like minion

Hadie suke copy cat Hamzah

Hannah pon nak buat gak!!!

Hannah kacau orang sebelah dating...

Mesyuarat the Hafiizans

Acara air mata by Hadie...

Hannah : Rilex la Hadie...aper class nanges!!!

Mommy tengah bersungguh buat order

Hannah : Hei you!!!

Hannah buah hati daddy...

Hadie pon sameeeeee....

Mac & cheese Hamzah

Chicken crisper Hadie

Chicken & mushroom soup Hamzah & Hadie

Ceaser Salad mommy & daddy

Monterrey Chicken mommy

Beef pesto pasta daddy

Hannah memulakan acara makan...

Fries dari pinggan Hadie

Broccoli dari pinggan mommy


Spaghetti dari pinggan daddy
Penting Hannah dapat makan semua
Yumm..yummm...
Dinning table kami

Happy Hamzah dapat berbuka

Hadie end up makan fries jer...ayam semua sedekah kat orang lain...

Concentrate makannnn...

Hannah dapat free brownies ice cream for her birthday!!!.. Thank you Chilis
 
Yummmmmm.....

Cold..cold..cold...

Fuuuhhh...lega dapat telan....
Kejadian after ice cream kene paw!!!!
video

No comments:

Post a Comment