Wednesday, 10 April 2013

Tips Untuk Menghilangkan Kesan Darah

Aku rase sure ramai yang menghadapi masalah untuk menghilangkan kesan darah pada pakaian atau ape-aper jenis fabrik kan.

Macam aku sendiri, semenjak mengandungkan Hannah hidung aku dah start pandai berdarah. (mungkin sebab hi-blood pressure kot)

Kadang-kadang tengah tido tanpa aku sedari dah berdarah bantal or baju aku.

Hadie pon sama. Dari kecik lagi suke btol hidung die berdarah.

Pastu selamber jer hero tue lap kat baju die or cadar or sarung bantal.

Cara paling mudah untuk menghilangkan kesan darah nie diajar oleh adik ipar aku.

Sangat mudah dan so far very effective...

Caranya, korang basahkan sedikit kesan tompokan darah tue, then letak garam banyak-banyak atas kesan darah tadi.

Gambar dari En Google


Yer tuan puan...garam masak kat dapur tue jerrr....

Biarkan dalam sejam camtue...then boleh la dicuci!!!!

InsyaAllah darah yang lekat pada fabrik tue akan meresap pada garam tadi dan akan hilang kesan darah tue pada fabrik berkenaan...

Mudah dan murah!!!!

3 comments:

  1. WAH.... nanti lisa try ^^ . thanks for this info ye kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try jangan tak try..so far alhadulillah mudah hilang...

      Delete
  2. Mungkin link ini akan memberi panduan yang lebih lanjut mengenai cara untuk menghilangkan kesan kotoran, terdapat 226 jenis kotoran yang terdapat di link ini. =) >> www.dobiqueen.my/226-stain-removal-guides

    ReplyDelete